Somnoblue bij Oranje 016

  • Geplaatst op
  • Door Koos Meijer
Somnoblue bij Oranje 016

Goede slaapkwaliteit is van groot belang voor topsporters om hun maximale talent te kunnen benutten. Na afloop van de twee workshops heeft de gehele Jong Oranje selectie een eigen Somnoblue bril meegekregen.

 

Work Hard, Sleep Hard workshops en Somnoblue bij Oranje O16

De Oranje internationals hebben een druk sport- en schoolschema. Daarnaast maken spelers in deze leeftijdscategorie veel gebruik van elektronica, ook vlak voor het slapen gaan. Dit maakt hen een risicogroep voor subtoptimale slaap. Gezien de hersenen en de spieren op deze leeftijd nog volop in ontwikkeling zijn, is een goede slaapkwaliteit van groot belang voor hen om hun maximale talent te kunnen benutten. Na afloop van de twee workshops 'Work Hard, Sleep Hard' heeft de gehele selectie van Oranje 016 een eigen Somnoblue bril meegekregen.  

 

Wist je dat: Een op de tien jongeren ernstige slaapproblemen ervaart en de overgrote meerderheid met slaaptekortkampt, dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting. 

 

Wist je dat: De biologische klok van pubers is extra gevoelig is voor kunstlicht in de avonduren. 'Lichtvervuiling' in de avonduren en het gebrek aan een effectief slaapritueel zijn een erg actuele problemen voor kinderen en jongeren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quote van de trainer Peter van der Veen    

“De bril van ‘Work Hard, Sleep Hard’ zal bijdragen aan de verbetering van de voetbalprestaties van onze spelers. In de top gaat het namelijk om de details en de laatste procenten. Door deze brillen te gebruiken kunnen wij buiten het veld het verschil al maken, zodat we in het veld met een voorsprong beginnen. De workshops werden zeer enthousiast ontvangen door de spelers en staf en de brillen zijn dan ook veelvuldig gebruikt. Iedereen gaf aan dat ze voor het slapen gaan rustiger werden van de bril en dat ze daarna beter in slaap vielen. Mede dankzij de duidelijke en leerzame workshops van Koos Meijer zullen wij beter gaan presteren. Ik wil Koos Meijer namens 'Het Nederlands elftal Onder 16' dan ook hartelijk bedanken voor zijn workshops.” 

 

 

Somnoblue voor jongeren en athleten: In de volgende video licht ik toe hoe dit werkt

 

 

 

Quotes van de spelers Oranje O16

"Wat me het meest is bijgebleven is dat door de bril te gebruiken je makkelijker in slaap valt, en dat de verschillende soorten slaapfasen allemaal erg belangrijk zijn. Ja ik blijf het gebruiken, ik merk dat ik makkelijk in slaap kom en energieker ben de dag erop."  

 

"Dat je slaap heel belangrijk is voor het herstel van je spieren en dat de bril een goede invloed heeft op het slapen. Ik heb zeker het gevoel gehad dat het me hielp om in slaap te vallen en dat mijn nachtrust beter was." 

 

"Wat me is bijgebleven is dat je voldoende slaap moet hebben om het maximale uit je zelf te halen en dus goed kan presteren. - Ik blijf de bril gebruiken omdat ik het gevoel heb dat ik mijzelf daarbij fitter voel en zo meer uit mijzelf kan halen op trainingen en in wedstrijden." 

 

"Als ik slecht slaap voel ik me vermoeid, kan ik minder kracht leveren en raak ik sneller mijn concentratie kwijt. Ja ik merk resultaat, dus ik blijf de bril gebruiken." 

 

 

Video: Onze tips voor een optimale slaap 

 

 

Luister ook: Somnoblue toegelicht bij NH Radio (fragment start op 48:30)

 

www.NH-radio.nl/blauw-licht-en-slaap

 

Onze andere blogs

Zie hier de blogs over onze projecten met ADO Den Haag en AZ Alkmaar 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »