Blog

Somnoblue bij de IC afdelingen van het LUMC, AMC, Isala en UMC Utrecht

Somnoblue bij  de IC afdelingen van het LUMC, AMC, Isala en UMC Utrecht

Momenteel worden de Somnoblue slaapbrilllen toegepast bij interventies op de Intensive Care afdelingen van het LUMC, Radboudumc, HagaZiekenhuis, Rijnstate, UMC Utrecht Intensive Care (Divisie Kinderen) en Psychiatrie (Divisie Hersenen) en JBZ. Ook worden ze bij de Oncologie afdeling van het Isala Ziekenhuis ingezet als onderdeel van een integrale aanpak.

Hoe melatonine u beschermt tegen vrije radicalen

Hoe melatonine  u beschermt tegen vrije radicalen

De Somnoblue-bril gaat verder dan alleen slaap: de bril draagt bij aan je algemene lichamelijke gesteldheid. Doordat het de natuurlijke aanmaak van het belangrijke natuurlijke antioxidant melatonine bevordert en daardoor vrije radicalen opruimt, draagt de bril ook bij aan je algemene fysieke en daardoor ook mentale gesteldheid.

Is jouw brein extra gevoelig voor blauw licht in de avonduren?

  • Geplaatst op
Is jouw brein extra gevoelig voor blauw licht in de avonduren?

Lichtvervuiling: De recente uitvinding van kunstverlichting veranderde het natuurlijke schema van licht en donker voorgoed. De meesten van ons brengen de dagen nu vooral binnen door, in relatief zwak licht. In plaats van onze avonden en nachten zoals vroeger door te brengen in het donker, brengen we die tijd door in helder en onnatuurlijk licht. Door dit alles missen we het signaal dat de natuur vroeger zelf gaf, ‘het is donker, tijd om te gaan slapen!’.

Slapen met het licht aan vergroot de kans op overgewicht

  • Geplaatst op
Slapen met het licht aan vergroot de kans op overgewicht

"Een goede nachtrust krijgen is erg belangrijk voor de gezondheid", zegt senior auteur Dale P. Sandler, epidemioloog bij de National Institutes of Health. "Een heel eenvoudig ding dat mensen kunnen doen om het risico op obesitas te verminderen, is het licht uitdoen voordat ze gaan slapen."