Blog

Blauw licht filterende brillen: Functioneel of een marketingstunt?

  • Geplaatst op
  • Door Koos Meijer
Blauw licht filterende brillen: Functioneel of een marketingstunt?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende partijen die claimen dé perfecte oplossing te hebben voor jouw slaapprobleem, namelijk de blauw licht filterende bril. Er is alleen één groot verschil tussen de brillen: het design. De ene bril heeft heldere glazen en een hip montuur, en de andere heeft knaloranje glazen en sluit volledig af. Alleen de laatste kan je helpen beter te slapen, maar waarom?

Somnoblue bij de IC afdelingen van het LUMC, AMC, Isala en UMC Utrecht

Somnoblue bij  de IC afdelingen van het LUMC, AMC, Isala en UMC Utrecht

Momenteel worden de Somnoblue slaapbrilllen toegepast bij interventies op de Intensive Care afdelingen van het LUMC, Radboudumc, Rijnstate, UMC Utrecht, Maastricht UMC, ADRZ en het JBZ. Ook worden ze bij de Oncologie afdeling van het Isala Ziekenhuis ingezet als onderdeel van een integrale aanpak.

Hoe melatonine beschermt bij hernia en rugklachten

Hoe melatonine beschermt bij hernia en rugklachten

Studies laten zien dat melatonine het ruggenmerg op verschillende vlakken beschermt. Zo helpt het de integriteit van het kraakbeen tussen de gewrichten te behouden. Ook voorkomt het apoptose, het afsterven van de cellen in het ruggenmerg. En hiernaast is melatonine is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer, en speelt hierdoor een belangrijke rol bij het herstel bij hernia’s.

Donkertherapie een effectieve strategie bij een manische periode

  • Geplaatst op
  • Door Koos Meijer
Donkertherapie een effectieve strategie bij een manische periode

Na een uitgebreide meta-analyse binnen chronotherapie, beveelt een internationale groep van 27 onderzoekers nu "donkere therapie" aan voor patiënten met bipolaire stoornissen. In tegenstelling tot wat de term aangeeft, gaat moderne donkere therapie niet over het behandelen van patiënten in een donkere kamer. Het gaat eerder om het creëren van een virtuele duisternis met een speciale oranje bril waarin de patiënt normaal kan functioneren.

Hoe melatonine u beschermt tegen vrije radicalen

Hoe melatonine  u beschermt tegen vrije radicalen

De Somnoblue-bril gaat verder dan alleen slaap: de bril draagt bij aan je algemene lichamelijke gesteldheid. Doordat het de natuurlijke aanmaak van het belangrijke natuurlijke antioxidant melatonine bevordert en daardoor vrije radicalen opruimt, draagt de bril ook bij aan je algemene fysieke en daardoor ook mentale gesteldheid.